През последните четири седмици руският внос на петрол достигна 3,72 милиона

...
През последните четири седмици руският внос на петрол достигна 3,72 милиона
Коментари Харесай

Транспортирането на руски петрол по море достигна рекордните 3,72 млн. барела на ден

През последните четири седмици руският импорт на нефт доближи 3,72 милиона барела дневно. Това е рекордно високо равнище от началото на 2022 година  Общо 26,3 милиона барела са били натоварени на 34 танкера през миналата седмица, което е с 3% повече от миналата, съобщава Bloomberg, базирайки се на търговски данни.

Средно през последните четири седмици размерът на петрола, превозен до Азия, както и без последна дестинация, е повишен до 3,41 милиона барела дневно. Bloomberg отбелязва, че петролните потоци към Китай и Индия публично са намалели, само че множеството от барелите без последна дестинация също са склонни да отиват в тези страни.

Танкерите, пътуващи за Порт Саид или Суец в Египет, а евентуално и Южна Корея, са превозвали към 593 000 барела. За този размер нефт точката на идване не е посочена. Още към 334 000 барела с неопределена дестинация са отишли ​​на танкери до испанската Сеута на африканския бряг или без посочено пристанище на дестинация. Bloomberg отбелязва, че по-голямата част от този нефт е пренос през Суецкия канал, само че някои от размерите му може да се озоват в Турция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР